Baby te koop

Laten we het eens hebben over wat er mis is met mijn baby. Hij is namelijk kapot, werkt niet naar behoren. Hij slaapt niet zelfstandig, wordt continu wakker en houdt zich al helemaal niet aan ‘Oei ik groei’. Drinkt wel drie keer zo vaak als zou moeten en volgens het CB zijn de darmkrampjes al 4 maanden over datum. De kinderarts wil hem intern resetten en de rest van de wereld vindt de tijd rijp voor mijn eigen opname.

Ik ben namelijk zelf ook gek aan het doen volgens de heersende opinie, na 8 maanden ben ik al gek lang aan het voeden, samen slapen was prima voor de eerste paar weken, maar begint nu wel een symptoom te lijken van mijn rap naderende ontoerekeningsvatbaarheid.

 

Rare moeder

Misschien is het niet vreemd dat hij kapot is, zijn moeder doet ook zo raar. Ze loopt uren met hem in het donker, zowel overdag als in de nacht. Ze slaat goed advies van artsen in de wind en luistert ook niet naar de goede raad van Jan en Alleman. Toch jammer zo’n kleine baby, die nu al verdoemd is voor de rest van zijn leven. Zo’n moeder die hem niet kan loslaten en op elke kreet reageert. Wat zal hij verwend zijn en nooit zelfstandig worden. Zo’n vreemde eend in de bijt, die zelf leert denken en eigenwijs zijn eigen gang zal gaan.

 

Ruilen

Ik zal hem moeten inruilen, of misschien kan hij geadopteerd worden door ouders die hem beter kunnen trainen. Hij zal dan eindelijk zijn eigen bedje hebben en niet steeds gestoord worden door de onrust van zijn moeder. Dan leert hij stil zijn en hoe hij mag doen. De regels van de maatschappij kunnen hem dan vormen. Hij leert alsjeblieft en dankjewel zeggen op commando en er is dan op een gegeven moment niet eens meer een ‘Wat zeg je dan?’ voor nodig. Eindelijk krijgt hij dan opvoedmelk nummer zoveel.

 

Mijn schuld

Het is mijn eigen schuld. I created a monster. Hij wil alleen maar bij me zijn. En ik bij hem dus dat is vast ook niet gezond. Ik weet ook wat hij zegt zonder dat hij kan praten en niemand anders kan hem troosten. Hij drinkt niet uit een fles en alleen uit mij.

Dus lieve mensen, jullie snappen het. Ik zal het opnieuw moeten proberen bij baby nummer 2. Deze is te koop, tegen elk aannemelijk bod.

 

| Veel meer lezen over ‘kapotte’ baby’s? Ik vertel je er alles over in mijn boek ‘Wat baby’s nodig hebben’

  • Deel via

Lees ook

In vrijheid leren

Ik ben één met mijn moeder, ik weet niet waar zij begint en ik eindig. Mijn wereld is niet groter dan mijn mama en ik. Wij zíjn de wereld.     Onze wereld is niet klein, of besloten, zij is […]

Vind je de babytijd zwaar?

‘En hoe gaat het met jullie? Wel genieten hè? Deze tijd komt nooit meer terug!’   (Uren huilen aan het einde van de dag. Tientallen voedingen, je tepels zijn een waar slagveld. Elke nacht is een aaneenschakeling van hazenslaapjes. Je […]

De kracht van een moeder

Wanneer je baby onrustig is en veel huilt, en jij de wanhoop nabij bent.   Haar huidje lijkt wel strak te staan, als een canvas wat te hard om de latten is gespannen. Haar ademhaling voelt ongemakkelijk, het is zó […]