Wat baby’s nodig hebben

Jij wil het beste voor je kind. Dat wil elke moeder. Met de kennis die jij hebt en binnen de mogelijkheden die jij hebt, doe je wat jij denkt dat het beste is. Ik geef graag mijn kennis door. Niet om je te vertellen hoe jij het moet doen, maar om je informatie aan te reiken over wat je baby nodig heeft. Zodat jij, in jouw unieke situatie, je eigen weg kan kiezen. Vol vertrouwen en bepakt met fijne kennis die je kracht geeft.

Bekijk boek

Elke dag bos

Wat was ik hier moe!

Feestje 🧡

Volg mijn favoriete momenten hier: @MelanieVisscher

Het is een gewoonte en je baby komt er nooit meer vanaf!

Heeft jouw baby een gewoonte en ben je bang dat je er nu voor altijd aan vast zal zitten? Is het dan maar beter om het nu af te leren voordat je er nooit meer vanaf komt?Herkenbaar? Mijn baby zal altijd uit gewoonte:

  • Aan de borst blijven drinken
  • Zijn speen nodig hebben
  • In slaap vallen door beweging
  • Door mij getroost willen worden
  • Televisie willen kijken tijdens het eten
  • Mijn hand willen vasthouden tijdens zijn slaapjes
  • Met zijn nagels de andere tepel ‘masseren’ (Auw!)

Alles wat je baby nu doet, en waarvan jij eigenlijk bang bent dat het een probleem is, of kan worden. Misschien wil je diep in je hart dat het anders gaat, makkelijker is, of heb je het gevoel dat het anders hoort. Ik hoor het in ons moeder en babycentrum zoveel dat het haast lijkt alsof we zo gewend zijn aan wat we zeggen en horen dat we ons niet eens meer afvragen of wat we beweren wel kloppend is.

Lees meer…

Blog

Durf jij stil te staan?

We zijn zo gewend aan actie in ons leven, continu wat te doen te hebben, altijd onderweg, dat we niet meer goed weten hoe we zonder dat alsmaar aanwezige ‘moeten’ kunnen. Bijna iedereen lijkt tegenwoordig wel last te hebben van […]

Eenzaamheid

Soms overvalt het je opeens, een gevoel van eenzaamheid. Het is alsof je (even?) geen connectie meer voelt met de mensen om je heen. En hoewel er echt wel anderen om je heen zijn, het voelt alsof er niemand is […]

Waarom slaapt mijn baby niet door?

Je bent nergens meer toe in staat en je dagen vullen zich met een gesleep van je vermoeide lichaam naar de volgende nacht. Steeds maar weer met de hoop dat je deze nacht een uurtje meer zal kunnen pakken. De […]

 

Jij mag vertrouwen op jullie blauwdruk. Je kleintje optimaal laten ontwikkelen ligt daar namelijk al in opgeslagen. Wanneer jij weet hoe je baby ‘werkt’, dan heb je alle kennis in huis om je baby een droomstart te geven.

 

 

Voel zelf. Wat ligt het meest voor de hand om te doen? Is het vervelend om je baby te horen huilen? Logisch, want dat hoort vervelend te zijn. Zodat je er wat aan gaat doen. Maak daarom jouw zorg voor je baby ook logisch.

Recensies

Onwijs mooi vormgegeven,

veel informatie die duidelijk wordt uitgelegd. Eindelijk ook een ander geluid dan alle methodes die je aangereikt krijgt door standaard consultatiebureaus. Geen harde methodes om je kind gedrag aan of af te leren, maar juist liefde en je natuurlijke instinct gebruiken om je kind te begrijpen en te steunen.

Jij geeft me het gevoel

dat ik oké bezig ben. Ik wil je graag bedanken voor élk woord wat je hebt gezegd. Ik ben 10 maanden geleden voor het eerst moeder geworden en ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn zoontje te zijn, we slapen samen, laten hem nooit huilen. Jouw verhaal/ kennis/… heeft me echt het gevoel gegeven dat ik echt oké bezig ben. Heel erg bedankt!!

Ik kan niet stoppen met lezen

Ik vind je boek nu al echt waanzinnig. Was net gewoon even stil en ontroerd na het lezen van hoofdstuk 4, de geboorte. Prachtig. Ik kan niet stoppen met lezen en ik zal dit boek aan alle zwangeren adviseren tijdens mijn informatie avonden over borstvoeding.