Wat baby’s nodig hebben

Jij wil het beste voor je kind. Dat wil elke moeder. Met de kennis die jij hebt en binnen de mogelijkheden die jij hebt, doe je wat jij denkt dat het beste is. Ik geef graag mijn kennis door. Niet om je te vertellen hoe jij het moet doen, maar om je informatie aan te reiken over wat je baby nodig heeft. Zodat jij, in jouw unieke situatie, je eigen weg kan kiezen. Vol vertrouwen en bepakt met fijne kennis die je kracht geeft.

Bekijk boek

Samen walnoten drogen

We are hiring!

Net zoals in mijn buik

Volg mijn favoriete momenten hier: @MelanieVisscher

Vind je de babytijd zwaar?

‘En hoe gaat het met jullie? Wel genieten hè? Deze tijd komt nooit meer terug!’
(Uren huilen aan het einde van de dag. Tientallen voedingen, je tepels zijn een waar slagveld. Elke nacht is een aaneenschakeling van hazenslaapjes. Je lijf doet pijn. Je stinkt. Loopt weken rond in dezelfde, al dan niet gewassen ‘makkelijke’ kleding. Je voelt je opgesloten in je eigen huis. De zoveelste twist met je partner over de ongelijkheid van de zorg. Je voelt je eenzaam omdat je de enige lijkt die het ouderschap op deze manier invult.)
‘Ja het gaat goed hoor!’

Hoe ga je om met de donkere kanten van de babytijd?

De babytijd kent grote verrukkingen, je hart maakt buitelingen in je lijf en je ontdekt een beest in jezelf met de kracht van tien leeuwinnen. Deze intensieve tijd kent ook een andere kant van onzekerheid, oververmoeidheid en zorgen.

Lees hier het hele verhaal

Melanie

Blog

Hoe overleef je slaapgebrek?

‘Ik zou al mijn geld over hebben voor een goede nacht slaap.’ ‘Nou misschien niet al mijn geld, maar zeker is, ik zou grof geld neertellen voor die ene herstellende en zoete nacht.’ Ze zucht diep en ik kijk haar […]

De wereld door de ogen van een jonge peuter

Ik heb haast, er wacht een cliënt op me en ik moet eerst nog even een dossier ophalen. Mijn dochtertje van net 18 maanden blijft twee uurtjes bij haar gastouder en wanneer ik haar snel kan wegbrengen lukt het me […]

Matrescense; Van vrouw naar moeder

Wanneer hij ’s nachts geen lucht krijgt, zijn ademhaling stopt en zijn lippen langzaam een blauwe waas krijgen is er niemand die het ziet. Het is pikkedonker in de kamer. Een beetje voeding is in zijn luchtwegen gekomen waardoor het […]

 

Jij mag vertrouwen op jullie blauwdruk. Je kleintje optimaal laten ontwikkelen ligt daar namelijk al in opgeslagen. Wanneer jij weet hoe je baby ‘werkt’, dan heb je alle kennis in huis om je baby een droomstart te geven.

 

 

Voel zelf. Wat ligt het meest voor de hand om te doen? Is het vervelend om je baby te horen huilen? Logisch, want dat hoort vervelend te zijn. Zodat je er wat aan gaat doen. Maak daarom jouw zorg voor je baby ook logisch.

Recensies

Onwijs mooi vormgegeven,

veel informatie die duidelijk wordt uitgelegd. Eindelijk ook een ander geluid dan alle methodes die je aangereikt krijgt door standaard consultatiebureaus. Geen harde methodes om je kind gedrag aan of af te leren, maar juist liefde en je natuurlijke instinct gebruiken om je kind te begrijpen en te steunen.

Jij geeft me het gevoel

dat ik oké bezig ben. Ik wil je graag bedanken voor élk woord wat je hebt gezegd. Ik ben 10 maanden geleden voor het eerst moeder geworden en ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn zoontje te zijn, we slapen samen, laten hem nooit huilen. Jouw verhaal/ kennis/… heeft me echt het gevoel gegeven dat ik echt oké bezig ben. Heel erg bedankt!!

Ik kan niet stoppen met lezen

Ik vind je boek nu al echt waanzinnig. Was net gewoon even stil en ontroerd na het lezen van hoofdstuk 4, de geboorte. Prachtig. Ik kan niet stoppen met lezen en ik zal dit boek aan alle zwangeren adviseren tijdens mijn informatie avonden over borstvoeding.