Wat een achtbaan kan het ouderschap zijn! Een heleboel fijne gevoelens, maar ook volop vraagtekens, zorgen en onzekerheid komen om de hoek kijken. Dan kan het heel fijn zijn om iemand mee te laten kijken. Samen het gesprek aangaan over jullie unieke situatie. Vragen stellen, mee laten kijken en daar kracht en vertrouwen uit putten.

Een consult bij ons centrum is een heleboel zaken niet:

  • Geen bemoeienis
  • Geen protocollen
  • Geen;  ‘Maar dan moet je de borstvoeding ook afbouwen’
  • Of: ‘Misschien slaapt hij beter in zijn eigen bedje’
  • Niet de zoveelste ongefundeerde mening
  • Geen onbegrip of hoeven uitleggen dat je het gewoon zo voelt.

Wat we wel doen is naar jullie luisteren, we denken, kijken en voelen mee.

We bieden persoonlijke begeleiding voor moeders (gezinnen) en hun jonge kinderen. Ontwikkeling, gevoeligheid, onrust, prikkelverwerking en interactie staan hierin centraal. Wanneer jullie vragen hebben over jullie eigen unieke situatie, zijn wij de persoon die kan meekijken naar hoe de ontwikkeling verloopt. Wat is jullie unieke stijl en wat is er voor jullie belangrijk? Is dat hoe het van nature ook bedoeld is? Past het bij jullie baby? Wat heeft deze nodig van jullie? Wat zijn de behoeften van jullie kind? Hoe leer je deze behoeften te herkennen? Is wat er gebeurt normaal, of moet er verder worden gekeken naar mogelijk medische oorzaken?

En dan natuurlijk ook: ‘Hoe dan?’ Hoe houd je het vol? Hoe pakken jullie het praktisch aan?

Wij werken vanuit de principes van het natuurlijk ouderschap en kijken naar de behoefte van zowel de baby, als de ouders. En omdat deze zo vaak lijken te botsen geven we ondertiteling van de situatie. Wat is er aan de hand? Wat heeft je baby nodig, wat hebben jullie nodig. Kunnen we in plaats van het worstelen en vechten en het willen afdwingen van een oplossing kijken naar wat echt goed voelt en wat voor jullie werkt? 

Na een consult voelen jullie je vaak al genoeg gehoord en geholpen om weer verder te kunnen, maar als daar behoefte aan is kan er ook een traject op maat gemaakt worden.

Consulten kunnen ‘live’ in ons centrum, maar ook op afstand per telefoon, FaceTime of Skype plaatsvinden.

Ons team bestaat, naast Melanie Visscher, ook uit een orthopedagoog, een verloskundige, lactatiekundige IBCLC en een counselor.

Zijn jullie nachten zo kort en doorbroken dat jullie het (haast) niet meer volhouden? Uitgeput en wanhopig? Jullie willen niet luisteren naar de ‘oplossingen’ die met laten huilen komen, maar zo langzamerhand weten jullie ook niet meer hoe dan wel? 

 

Hoe ga je om met het onophoudelijk huilen van je baby? Hoe blijf je zelf overeind staan en geef je tegelijkertijd je baby wel wat het nodig heeft? 

 

 

Een consult in ons moeder en kindcentrum gaat verder dan het stellen van een korte vraag. (Dat is er ook, dan moet je hier zijn) We bieden een soort combinatie van een expert meets stamlid. Betrouwbaar, deskundig en persoonlijk. Wil je alleen een stukje kennis, persoonlijk afgestemd op jullie vraag, dan kan dat via email. (hier dus)

 

 

Een consult kost 90 € en kan zowel ‘live’ als op afstand plaatsvinden. 

 

Een afspraak maken of een vraag stellen?

Dat kan hier
“Melanie gaf mij meteen vanaf het eerste contact vertrouwen door haar warme manier van reageren.
Ook in ons telefonische consult wist ze direct tot de kern te komen.
Ergens wist ik, of hoopte ik, dat ze voor mij zou kunnen bevestigen dat ik intuïtief al de juiste keuzes voor mijn dochter gemaakt had.
Keuzes die nauw verband houden met het natuurlijk ouderschap, maar die vaak niet overeenkomen met de heersende opvoedgewoontes in ons land en dus was ik aan het twijfelen geraakt. Zij kon mij gelukkig gerust stellen.
Melanie gaf mij met haar deskundigheid ook ervaringsgericht advies, van de ene moeder tot de andere moeder.
Ik voelde mij gesteund in mijn moederschap met hernieuwde kracht en energie.”
Francine