Moeder en baby centrum

 

Veel moeders met jonge kinderen voelen zich eenzaam, doen hun stinkende best, maar zijn veel alleen binnen hun eigen betonnen muren.  Eigenlijk zijn wij helemaal niet gemaakt om alleen te leven en alleen onze kinderen op te voeden. Wij mensen zijn een sociale soort en hebben anderen nodig om ons goed te voelen en samen de verantwoordelijkheden van het ouderschap te dragen. Ons lichaam zit dan ook zo in elkaar dat we anderen verwachten om de taken te verdelen. Vroeger maakten we deel uit van een stam en onze hersenen verwachten dan ook niet dat we vaak zo alleen zijn.

Kennis en vaardigheden werden generatie op generatie overgedragen en wat je nodig had om een goede moeder te zijn kon je, al ver voordat je zelf moeder werd, afkijken bij alle andere vrouwen om je heen.

Nu leven we anders, maar de behoefte om je zorgen en de zorg te delen is diep geprogrammeerd in jou. Vanuit deze behoefte is het moeder en babycentrum ontstaan. Wij delen onze kennis en vaardigheden met je en samen vormen we een nieuwe moderne stam.

Ontmoeten, verbinden en kennis delen

Het moeder en babycentrum is een plek om andere moeders te ontmoeten, om fijne kennis op te doen en je te verbinden met gelijkgestemden. Je kunt 1-op-1 begeleiding krijgen samen met je kindje(s), online cursussen volgen, een rustig gesprek voeren met een mede-moeder of hulp krijgen van een lactatiekundige. Wanneer je zwanger bent kun je samen met anderen, of alleen begeleiding krijgen of een fijne cursus volgen. En voor de nabije toekomst hebben we grootste plannen. Workshops, lezingen, cursussen, niet alleen online, maar een fysieke ontmoetingsplek. Lekker met gezond hapje en drankje. Een plek om samen met je kinderen te zijn met gelijkgestemde anderen. En een team van baby’experts’ die je met raad en daad zullen bijstaan. Nu nog een droom, maar je moet eerst dromen voordat je kunt plannen. En eerst plannen voordat je kunt creëren.

-Update- De droom komt snel dichterbij! We zijn al aan het klussen!

Team

Drijvende kracht achter het moeder en babycentrum is Melanie Visscher. Maar ze is niet alleen. Ze wordt bijgestaan door de ‘founding mothers’. De stamoudsten kun je ze ook wel noemen. Het vaste team bestaat uit een orthopedagoog, een verloskundige, een lactatiekundige IBCLC en een counselor.  Maar een stam bestaande uit vier vrouwen is natuurlijk niet genoeg. Wij werken samen met een groep gepassioneerde, ervaren en betrokken vrouwen die elk hun eigen specialisme hebben op het gebied van zwangerschap, geboorte, moederschap, baby en het jonge kind. Ben jij zo’n sprankelende en gepassioneerde vrouw en wil jij graag onderdeel uitmaken van het moeder en babycentrum? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe stamleden en gaan graag in gesprek over een mogelijke samenwerking!

 

Melanie Visscher

De schrijfster van ‘Wat baby’s nodig hebben’ en maakster van de gelijknamige online cursus. Is naast eigenaar van dit moeder en babycentrum ook de eigenaresse van behandelcentrum ervaringsgericht. Moeder van twee jonge kinderen. Echt contact, creatief verbinden en fijngevoelige voelsprieten, beschrijven haar perfect. Ze werkt en schrijft vol passie en haar hart is de richtingbepaler. Haar hoofd echter heeft ook wat in de pap te brokkelen en creëert grote vragen waar Melanie dan het antwoord op gaat zoeken. Zo ontstaan er verbindingen tussen oude en nieuwe ideeën en worden er nieuwe theorieën gevormd. Het verband tussen prikkelverwerking, emotie, ervaring en leren bijvoorbeeld. Of hoe regulatie van je baby zorgt voor hersengroei. Wat baby’s nodig hebben gaat dan ook over wat mama en baby al van nature aan biologische programma’s in zich hebben om het kleine wereldwonder een droomstart te geven. De enorme drang die kinderen hebben om te weten ‘waarom’ is bij Melanie nooit verdwenen. Een beroeps-nieuwsgierige is ze geworden. Met deze wil om te snappen en te verklaren ontstaan er artikelen en boeken. Maar wat heb je aan al deze kennis als je dit niet in de praktijk kan brengen? Als moeders alleen op hun eigen paar vierkante meter ontzettend hard werken, maar het zo zwaar en/of eenzaam vinden. Alleen kennis doorgeven is dan niet voldoende. Je moet vrouwen ook de tools in handen geven om deze te kunnen toepassen.

 

Melanie: ‘Ik wil dolgraag elke moeder een flinke dosis zelfvertrouwen meegeven. En daarbij het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staat.

Om dat te bereiken hebben wij een platform neergezet dat vooral draait op liefde, warmte en gezamenlijkheid. Maar wel in een modern jasje en gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten uit mijn boek. 

Dat je als moeder direct voelt dat je hier goed zit; dat de informatie te vertrouwen is, én dat je er niet alleen voor staat.

O ja en het is hier ook nog eens heel gezellig!’ 

‘Melanie heeft tijdens het consult goed geluisterd naar onze vragen over onze negen maanden oude dochter. Het was fijn om even ‘uit te zoomen’ en op basis hiervan met elkaar van gedachten te wisselen. Het voelde als een heel gelijkwaardig gesprek en met name het vertrouwen dat Melanie ons heeft gegeven, zorgt voor veel meer lichtheid en rust in het contact met onze dochter! Melanie heeft veel waardevolle informatie over de ontwikkeling van baby’s en heeft ons echt weer een stapje verder geholpen. Heel erg bedankt!’ 

 

’In plaats van wegrennen van de hevige emoties en ze proberen te sussen, erkennen we juist dat de emotie er is. Ik zie dat je heel erg boos bent, klopt dat?’

 

‘Ik wil een hele grote buiging maken voor de enorme verantwoordelijkheid die jij als moeder hebt, jouw invloed is zo enorm, dat je er bang van kunt worden. Maar dat doe je niet, of je laat het ons niet merken. Je bent zo liefdevol en zorgzaam en je stopt je hele hebben en houwen in je kleintje zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Bravo!’