Wanneer jij de deur naar Oerzacht opent dan ben je niet meer alleen. De kern van wat wij betekenen voor moeders is ons met jou verbinden; Je inspireren, kennis geven, ondersteunen en je te helpen zien dat jij de kracht en de kennis zelf hebt. We versterken jou. Wij vullen de basis aan die jij zelf al hebt. Oerzacht is hét centrum voor kennis, coaching en behandeling rondom ‘Natuurlijk ouderschap’ en de natuurlijke ontwikkeling van baby’s en kinderen voor ouders in Nederland en België.

 

Boek

Academy

Coaching

 

Bij ons hoef je niet bang te zijn dat je niet begrepen wordt in de keuzes die jij en je gezin hebben gemaakt. Je krijgt geen adviezen die tegen je gevoel indruisen. Wij willen je zelfvertrouwen geven en je eigen kracht laten voelen. Online delen we kennis in onze Academy en op de blogEn of je nou in het zuiden van België of het noorden van Nederland woont, met onze coaching kunnen we je altijd persoonlijk hulp bieden. Daarnaast bieden wij speciaal voor zwangeren of pas bevallen moeders met depressieve gevoelens en angstklachten  gespecialiseerde behandeling.

De kern van Oerzacht is de groep vrouwen die wij zijn. Wij als team zijn de worstelende kwetsbare moeders die hetzelfde ervaren of hebben ervaren in combinatie met de ervaring, deskundigheid en kennis die we in ons professionele deel van ons leven hebben opgedaan. Wij vertellen je niet wat je moet doen, wij bieden niet de oplossing, maar we begeleiden jouw proces en delen onze kennis en ons hart met jou.

 

Pssst.. Wij zijn deze week druk bezig met verbeteren van deze website; Grote kans dat het tijdelijk wat rommelig is. Is het niet altijd zo dat het eerst een grotere rotzooi wordt voordat het netter is?

Over:

Academy

In een wereld waar je overladen wordt met informatie, die lekker tegenstrijdig is en niet heel transparant, is het hartstikke lastig om daar als nieuwbakken ouders je weg in te vinden. Ik heb het voorwerk voor jullie gedaan, las honderden […]

Coaching

Wat een achtbaan kan het ouderschap zijn! Een heleboel fijne gevoelens, maar ook volop vraagtekens, zorgen en onzekerheid komen om de hoek kijken. Dan kan het heel fijn zijn om iemand mee te laten kijken. Samen het gesprek aangaan over […]

Boek ‘Wat baby’s nodig hebben’

Wat baby’s nodig hebben is het basishandboek voor iedere verse ouder. ‘Had ik dít maar geweten vóórdat ik kinderen kreeg’…Die zin schiet bij menig ouder regelmatig door het hoofd. En alhoewel iedere ouder leert door te ervaren, door het zelf […]

Als wij kijken naar een kind dan zien wij de pure versie van een kind. Waar alle lagen die bedacht of gecreëerd zijn door de maatschappij, door de cultuur of door welke andere invloed dan ook, zichtbaar zijn, maar geen onderdeel zijn  van wie het kind in basis is. Wanneer wij kijken naar jouw moederschap dan zien wij wie jij bent als moeder, welke invloeden er zijn buiten jou en hoe dat je belemmerd of juist in je kracht zet. Oerzacht is de plek om de steun te ervaren die jij nodig hebt op jouw pad als moeder.

We versterken jou. Wij vullen de basis aan die jij zelf al hebt. 

Oerzacht is eigenlijk de kunstmatige vorm van wat we missen in onze maatschappij. De kring om de moeder heen van zussen, vriendinnen, moeders, tantes en wijze ouderen. Je alleen en geïsoleerd voelen als moeder zou er niet mogen zijn, Moederschap is een fase van ons leven waarin we in onze kern mogen vertrouwen dat we deel uitmaken van een groep van vrouwen, een vangnet van liefde, warmte, kennis, ervaring, herkenning en kwetsbaarheid. In onze huidige tijd is dit triest genoeg vaak het tegenovergestelde; Dit contrast van het nooit méér nodig hebben van verbinding dan nu, en tegelijkertijd juist minder toegang hebben tot dit vangnet, zorgt voor gevoelens van onzekerheid, schaamte, falen, frustratie, isolatie en         eenzaamheid.

 

 

De kern van Oerzacht is dat elk mens zich natuurlijk zal ontwikkelen, een volledig groeipotentieel in zich heeft wat met de juiste voeding zich volledig zal ontplooien. 

 

 

 

Voel zelf. Wat ligt het meest voor de hand om te doen? Is het vervelend om je baby te horen huilen? Logisch, want dat hoort vervelend te zijn. Zodat je er wat aan gaat doen. Maak daarom jouw zorg voor je baby ook logisch.

Recensies

Eindelijk

ook een ander geluid dan alle methodes die je aangereikt krijgt door standaard consultatiebureaus. Geen harde methodes om je kind gedrag aan of af te leren, maar juist liefde en je natuurlijke instinct gebruiken om je kind te begrijpen en te steunen.

Jij geeft me het gevoel

dat ik oké bezig ben. Ik wil je graag bedanken voor élk woord wat je hebt gezegd. Ik ben 10 maanden geleden voor het eerst moeder geworden en ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn zoontje te zijn, we slapen samen, laten hem nooit huilen. Jouw verhaal/ kennis/… heeft me echt het gevoel gegeven dat ik echt oké bezig ben. Heel erg bedankt!!

Ik kan niet stoppen met lezen

Ik vind je boek nu al echt waanzinnig. Was net gewoon even stil en ontroerd na het lezen van hoofdstuk 4, de geboorte. Prachtig. Ik kan niet stoppen met lezen en ik zal dit boek aan alle zwangeren adviseren tijdens mijn informatie avonden over borstvoeding.