Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd borstvoedingsavontuur!

Wees volledig voorbereid op jouw borstvoedingsavontuur

Door deze cursus

 • Begin je zelfverzekerd aan het borstvoedingsavontuur
 • Begrijp je hoe je borsten werken
 • Zal borstvoeding comfortabel zijn
 • Weet je hoe je tepelkloven voorkomt
 • Weet je hoe je de melkproductie goed opgang brengt en vasthoudt
 • Kun je de voedingssignalen van je baby herkennen
 • Weet je hoe je baby juist aan de borst ligt

 

Direct bestellen?

 

Borstvoeding, hoe moeilijk kan het zijn?

Helaas is het niet zo vanzelfsprekend dat een borstvoedingsavontuur prettig verloopt of überhaupt lukt.

 

 • 80% van de zwangeren hebben het voornemen om borstvoeding te gaan geven
 • Na 1 maand krijgen nog maar 60% van de baby’s borstvoeding
 • Na 2 maanden nog maar 35%
 • Na 6 maanden nog maar 25%

 

Hoe kan het zo vaak mislukken?

Er zijn vele redenen; zoals gebrek aan goede begeleiding, gebrek aan zelfvertrouwen, reacties van de omgeving. Er is zo veel tegenstrijdige informatie waardoor je het zelf soms zelf ook niet meer overziet.

Borstvoeding krijgt helaas weinig aandacht in ons gezondheidszorgstelsel en de kennis van vele hulpverleners (verpleegkundigen, artsen en zelfs kraamverzorgenden en verloskundigen) is beperkt. Daarom is het dus heel belangrijk om zelf kennis te hebben om problemen te voorkomen.

 

Problemen zoals:

 • Tepelkloven of pijn bij het voeden
 • Productie problemen, te veel of juist te weinig melk
 • Aanleg problemen, het lukt niet om de baby aan te leggen

 

Wat kan jou helpen?

Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Als jij begrijpt hoe je lichaam werkt, wat belangrijk is, waar je op moet letten, wat normaal babygedrag is, hoe je de signalen van je baby kan interpreteren en ga zo maar door, gaat dat echt het verschil maken!

 

De kraamtijd en het borstvoedingsavontuur kunnen behoorlijk overweldigend zijn.

 

In alle hectiek van deze speciale periode is het fijn als je over de borstvoeding niet al te veel twijfels hebt. Wanneer je begrijpt hoe het werkt, je begrijpt wat jouw lijf en jouw baby nodig hebben.

 

In deze cursus leer je het allemaal!

De cursus bestaat uit 5 lessen. Elke les bestaat uit verschillende (meestal 3) filmpjes van 5 tot 8 minuten. Tussen de filmpjes staan korte stukjes tekst en ook zijn er een tweetal opdrachten.

 

Na deze cursus heb je vertrouwen, kennis en vaardigheden onder de knie voor een succesvol borstvoedingsavontuur!

 

Voor wie is deze cursus?

 • Zwangeren die borstvoeding willen geven. Of je nu voor de eerste keer borstvoeding gaat geven of dat je het al eerder hebt gedaan.
 • Partners die hun vrouw willen ondersteunen tijdens de borstvoedingsperiode
 • Hulpverleners die zich willen bijscholen over borstvoeding

 

Wie is Lisette van der Werf?

Lisette is moeder van 2 mooie dochters van 3 en 6 jaar. Zij is verloskundige en lactatiekundige IBCLC. En heeft meegewerkt aan het boek ‘Wat baby’s nodig hebben’. Ze heeft haar eigen borstvoedingspraktijk in Apeldoorn.

 

Borstvoeding is net als een zwangerschap, iets heel natuurlijks maar ook iets ontzettend bijzonders. Net als een zwangerschap is borstvoeding iets wat soms heel soepel gaat en soms wat meer ‘voeten in de aarde’ heeft. Je kunt ervan genieten maar het kan je ook onzeker kan maken. Begeleiding en ondersteuning is ontzettend belangrijk. Het is echter niet altijd gemakkelijk want je krijgt als ouders zoveel adviezen, die elkaar regelmatig tegenspreken.

 

In deze cursus zorgt zij ervoor dat jij met juiste informatie vol vertrouwen aan je eigen borstvoedingsavontuur gaat beginnen.

 

Koop nu deze online complete borstvoedingscursus.

 

 

 

 • Deel via

Lees ook

Borstvoeding in de kraamweek

De kraamweek is een week waarin ontzettend veel gebeurt. Je bent net bevallen, je bent moeder geworden, je hebt de verantwoordelijkheid voor een nieuw leven, er is een kleine baby die je nog moet leren kennen, je zit vol hormonen […]

Wat zijn darmkrampjes eigenlijk en is er een opl...

Darmkrampjes kunnen de eerste maanden van het ouderschap doen veranderen van roze wolk naar donkergrijze donderbui. Je kindje met pijn zien, kan je wanhopig maken en niet te vergeten erg onzeker. Wat zijn darmkrampjes eigenlijk en is er een oplossing […]

Een overprikkelde baby

‘Is dit het nu?’   Een gillend hoopje ellende Daar zit je dan in het schemerdonker met een gillend hoopje ellende op je schoot. Hij spartelt in je armen en lijkt wel bezeten. Zweetdruppeltjes lopen over zijn gezichtje. Gierende halen […]